Az NFKI alapból megvalósuló projekt

Kedvezményezett neve: CENTER TOOL Szerszámkereskedő és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Vonalkódos termékazonosítás fejlesztése és bevezetése a CENTER TOOL KFT-nél

Szerződött támogatás összege: 16 444 656 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 60

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.03.31.

Projekt azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2020-00137

Projekt tartalmának bemutatása:

A CENTER TOOL Kft. fémmegmunkálással, és/vagy szereléssel és/vagy karbantartással foglalkozó nagyvállalatok, kis-, és közepes vállalkozások minőségi szerszámigényeit elégíti ki. A megrendelőink jövőbeni és lappangó igényeinek feltérképezése folyamatosan célunk, hogy szolgáltatásainkat a jövőre nézve az ezen igények által kijelölt irányokban fejlesszük. Ennek megfelelően jelen projektünk célja elsősorban a vonalkódos termékazonosítás fejlesztése és bevezetése, amely a vonalkódos termékazonosító rendszer illesztésének megvalósítását a CENTER TOOL Kft. által használt CÉGMENEDZSER vállalatirányítási rendszerben foglalja magába. Továbbá, az Árucikk Leltározási folyamat egyszerűsítési és gyorsítási lehetőségeinek fejlesztése a CENTER TOOL Kft. tevékenységéből adódó sajátosságok figyelembevételével – a CÉGMENEDZSER Vállalatirányítási rendszerben és az Árucikk Leltározási folyamatban a Vonalkódos termékazonosítás alkalmazási lehetőségének fejlesztése, megvalósítása.

A CENTER TOOL Kft-ben a Vonalkódos termékazonosítás kb. 10 – 15 %-al fogja gyorsítani a vevő kiszolgálást, miközben legkisebbre csökkenti a termékkeveredést, így jelentősen növekszik a hatékonyságunk.

A vonalkódos termékazonosítás fejlesztése és bevezetése megvalósításával gyorsul az árucikkek kezelése, ezzel pontosan, egyértelműen beazonosíthatóak lesznek a termékek. Vevőink közül a nemzetközi multinacionális cégek, illetve a nagyvállalatok gyorsabban, pontosabban tudják azonosítani, nyomon követni az általunk beszállított termékeket, jobban be tudják illeszteni a saját rendszerükbe. A projekt megvalósítást követően a vonalkódos termékazonosítással ellátott termékeinkkel a nemzetközi multinacionális cégek, illetve a nagyvállalatok szegmensében várhatóan több új vevőhöz is bekerülhetünk, mint beszállító. A CENTER TOOL Kft-ben a leltározási folyamatok leegyszerűsödnek, az előkészítési fázis jelentősen lerövidül, gyors kiértékelés és visszaellenőrzés válik lehetővé, amely hozzájárul a piaci igények jelentősebb kiszolgálására. Mindezeknek köszönhetően a jelenlegi 5 napos leltár 2 napra rövidülhet. Várható eredményeink közzé tartozik továbbá, hogy a Vonalkódos termékazonosítás bevezetése szükségtelenné teszi a betárolási, komissiózási ( árukiszedési) és a leltár bizonylatok nyomtatását, mivel ezen műveletek digitálisan az adatgyűjtő egység segítségével megoldhatóak. Ennek hatására éves szinten 7.000 – 8.000 A/4-es lappal, kb. 50 % – al csökken a cégünk papírfelhasználása.

A CENTER TOOL Kft. legfőbb célja a szerszámhasználati kultúra fejlesztése Magyarországon a fémforgácsolással, szereléssel, karbantartással, hegesztett szerkezetek gyártásával foglalkozó nagyvállalatoknál, kis-és közepes vállalkozásoknál, e cégek termelékenységének, gazdaságosságának, versenyképességének növelése, valamint a termékeik és szolgáltatásaik minőségének javítása érdekében. A CENTER TOOL Kft. nagykereskedelmi tevékenységének fókuszában a megrendelők igényeinek mind magasabb szintű kielégítése áll, aminek alapja a minőséget befolyásoló szaktudás. Alapvetően törekszünk arra, hogy megrendelőink igényeinek maradéktalanul megfeleljünk. A megrendelőink jövőbeni és látens igényeinek feltérképezése folyamatosan célunk, hogy szolgáltatásainkat a jövőre nézve az ezen igények által kijelölt irányokban fejlesszük. Ennek megfelelően jelen projektünk célja elsősorban a vonalkódos termékazonosítás fejlesztése és bevezetése a CENTER TOOL Kft-nél, amely a vonalkódos termékazonosító rendszer illesztésének megvalósítását a CENTER TOOL KFT által használt CÉGMENEDZSER vállalatirányítási rendszerben foglalja magába. Továbbá, az Árucikk Leltározási folyamat egyszerűsítési és gyorsítási lehetőségeinek fejlesztése a CENTER TOOL Kft. tevékenységéből adódó specialitások figyelembe vételével – a CÉGMENEDZSER Vállalatirányítási rendszerben és az Árucikk Leltározási folyamatban a Vonalkódos termékazonosítás alkalmazási lehetőségének fejlesztése, megvalósítása.